Egyptian Spring

Авторски проект на Вили Прагер

 

Egyptian Spring е пърформативно представяне на  авторска  колекция бельо, вдъхновена от  Арабската пролет, питащо как консуматорското общество разглежда модата създадена на базата на политическа революция и лични трагедии; и как тялото става обект, а дрехата субект?

 

„През м. май 2012 г. се оказах свидетел на демонстрациите на площад «Тахрир» в Кайро и на събитията, за които се говореше като за „Арабската пролет“. Тогава взех 16 интервюта от египтяни, представители на различни обществени групи и позиции, за тяхното отношение към египетската революция. Наблюдавайки как подобни знаменателни събития бързо се превръщат в конвертируема стока, знак, емблема и продукт, реших да създам, въз основа на интервютата, модната марка  и колекцията бельо “Egyptian Spring”. Нейна емблема стана синият сутиен в памет на жестоко пребитата египетска лекарка, която беше и разсъблечена по син сутиен на площад «Тахрир».

 

В какво се превръщат и как биват употребени революциите днес? В “Egyptian Spring” всеки ще може да стане част от „революцията“, дори без да се налага да участва в нея, само безопасно закупувайки някои от нейните атрибути.“ – Вили Прагер.

 

Egyptian Spring

авторски проект на Вили Прагер в сътрудничество с модната дизайнерка Цветелина Атанасова

драматургичен консултант : Ангелина Георгиева

консултанти : Нели Митева, Ива Саид

със специалното участие на : Стефан Кръстев, Нели Митева и Галина Борисова

асистент : Стоян Николов

благодарности на: HZT Berlin

Технически изисквания / характеристики

Участници